Spekkoek

Spekkoek

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je deze Indische klassieker gemakkelijk zelf. We hebben het natuurlijk over spekkoek. Het kost even wat tijd en je moet wél bij de oven in de buurt blijven, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Smullen!

60 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spekkoek op tafel.

  1. Roer de boter met de vanillesuiker en gezeefde poedersuiker glad in een kom. Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig in een kom en de eiwitten stijf in een andere kom.
  2. Meng vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffiemelk en de dooiers tot een glad geheel. Spatel het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen en verdeel het mengsel over twee kommen.
  3. Voeg aan één kom alle kruiden toe en meng goed. Vet een springvorm met een diameter van 20 cm in en schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag.
  4. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, smeer je een laagje donker beslag op het gare beslag en schuif je de vorm terug de oven in. Herhaal tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De spekkoek is klaar als het bovenste laagje gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Spekkoek