Zomerse stamppot snijbonen met chorizo en tomaat

Zomerse stamppot snijbonen met chorizo en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zomerse stamppot van snijbonen, aardappelen en chorizo. In combinatie met de tomaat en ui wordt het echt een feestje. Stamp de aardappels tot een mooie puree en roer hier de snijbonen, tomaat en de huisgemaakte chorizo met ui doorheen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zomerse stamppot snijbonen met chorizo en tomaat op tafel.

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd deze in ruitjes van ongeveer 2 cm.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Pel de knoflook. Snijd de tomaat in stukken (het ontvellen hoeft niet, want na het koken kan het vel van de tomaat gemakkelijk verwijderd worden). Snijd de chorizo in blokjes (niet al te klein). Pel en snipper de ui.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de tomaat en de hele teen knoflook hierin kort aan. Voeg de snijbonen toe, samen met een kop water en de verkruimelde bouillontablet. Breng het geheel aan de kook. Zet nu de warmtebron laag en kook de snijbonen beetgaar.
  4. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
  5. Bak de chorizo in een droge koekenpan tot het vet loslaat en voeg dan de uisnippers toe. Laat dit zachtjes bakken en niet te bruin worden.
  6. Doe de gekookte snijbonen in een zeef en laat ze goed uitlekken. Verwijder het velletje van de tomaat en snijd eventueel de tomaat nog iets kleiner. Verwijder de knoflookteen.
  7. Laat de gare aardappelen goed uitdampen en stamp of mix deze tot een lekkere puree met de melk en de boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Roer de snijbonen, chorizo met ui en de aardappelen door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot