Thaise kokossoep met garnalen

Thaise kokossoep met garnalen

Smulweb imageSmulweb

Thaise kokossoep met garnalen, met de smaken van citroengras, gember, chili en knoflook. Kokosmelk en champignons maken de soep heerlijk romig en de garnalen en koriander zorgen voor een subtiele zilte smaak. Perfect voor een winterse avond!

25 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Thaise kokossoep met garnalen op tafel.

  1. Snij de gember in plakjes. Dikkere delen van de gemberwortel eerst in tweeën of vieren snijden.
  2. Snij de chilipepers in dunne ringen.
  3. Snij de champignons in vieren.
  4. Snij de citroengras-stengels in stukken van ongeveer 4 cm en kneus of plet ze.
  5. Hak de knoflook in kleine stukjes.
  6. Doe de visbouillon, de kokosmelk en de santen samen met het sap van één limoen in een pan van minstens 4 liter en breng dit langzaam aan het pruttelen met af en toe roeren.
  7. Doe alle overige ingrediënten behalve de koriander erbij.
  8. Laat alles nog 10 minuten pruttelen. Blijf regelmatig roeren.
  9. Voeg de laatste minuut een handje koriander toe.
  10. Vertel de gasten dat ze de citroengrasstengels en de gember niet hoeven op te eten. De gember is wel eetbaar maar sommige mensen vinden de smaak te sterk.
eet smakelijk