- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bami met shii takes in romige pikante saus op tafel.
- Breng in een ketel met ruim water wat kruidenzout, paprikapoeder, kerriepoeder, kurkumapoeder en een scheutje olijfolie aan de kook.
- Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de ui samen met het 1/2 bouillonblokje tot dit glazig en bruin is.
- Voeg dan de gember, het pepertje en de knoflook toe samen met de shiitakes en fruit dit nog enkele minuten.
- Giet de bami af en bewaar een paar lepels kookvocht. Meng dan de crème fraîche, kruidenroomkaas en ei goed met elkaar in een kom.
- Doe er een paar eetlepels kookvocht bij en roer alles goed onder elkaar. Doe dan de bami samen met het roommengsel in de wok en meng alles goed onder elkaar.
- Laat nog even onder voortdurend omscheppen op een laag vuurtje pruttelen.
- Serveer dan alles op een bord en bestrooi met de geraspte kaas en gehakte hazelnoten. Smakelijk eten!!!