Bami met shii takes in romige pikante saus

Bami met shii takes in romige pikante saus

Smulweb imageSmulweb

Bami met shiitakes in een romige en pikante saus. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak ondertussen de romige saus met shiitakes, ui en kruidenkaas. De bami, saus, geraspte kaas en gehakte hazelnoten goed mengen en smullen maar. Geniet van deze verrassende twist op een klassiek gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bami met shii takes in romige pikante saus op tafel.

  1. Breng in een ketel met ruim water wat kruidenzout, paprikapoeder, kerriepoeder, kurkumapoeder en een scheutje olijfolie aan de kook.
  2. Kook de bami volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de ui samen met het 1/2 bouillonblokje tot dit glazig en bruin is.
  4. Voeg dan de gember, het pepertje en de knoflook toe samen met de shiitakes en fruit dit nog enkele minuten.
  5. Giet de bami af en bewaar een paar lepels kookvocht. Meng dan de crème fraîche, kruidenroomkaas en ei goed met elkaar in een kom.
  6. Doe er een paar eetlepels kookvocht bij en roer alles goed onder elkaar. Doe dan de bami samen met het roommengsel in de wok en meng alles goed onder elkaar.
  7. Laat nog even onder voortdurend omscheppen op een laag vuurtje pruttelen.
  8. Serveer dan alles op een bord en bestrooi met de geraspte kaas en gehakte hazelnoten. Smakelijk eten!!!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Sauzen Bami