Zarzuela spaanse visschotel met zeevruchten

Zarzuela spaanse visschotel met zeevruchten

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een Spaans gerecht? Probeer deze Zarzuela, een heerlijke visschotel met zeevruchten. Gemaakt met onder andere knoflook, paprikapoeder, saffraan, sherry en alle heerlijke zeevruchten die je maar wil. Serveer deze Zarzuela met een goed stuk brood en smullen maar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zarzuela spaanse visschotel met zeevruchten op tafel.

  1. Verhit olijfolie in een grote wok en fruit de ui met de knoflook en de Spaanse peper.
  2. Voeg laurier, paprikapoeder en saffraan toe. Dan de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en dit even zachtjes laten pruttelen.
  3. Doe er dan de sherry, wijn en de bouillonblokjes bij. Voeg vervolgens de vis, inktvis en gamba's toe.
  4. Als dit gaar is, doe je het geheel over in een grote ovenschaal en zet je het in een voorverwarmde oven op 100 graden om warm te houden.
  5. Verhit opnieuw olie in de wok. Wok hierin de mosselen tot ze open staan.
  6. Schik de gewokte mosselen bovenop de schotel en garneer het geheel met peterselie en citroen.
eet smakelijk