Zarzuela valenciana (stoofschotel van vis en zeevruchten)

Zarzuela valenciana (stoofschotel van vis en zeevruchten)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de smaak van de Middellandse zee met deze heerlijke zarzuela valenciana. Een smaakvolle stoofschotel van vis en zeevruchten met ui, knoflook, saffraan en pittige Spaanse peper. Onweerstaanbaar en gemakkelijk te bereiden.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Schelvisfilet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zarzuela valenciana (stoofschotel van vis en zeevruchten) op tafel.

  1. Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand gedurende circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  2. Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden.
  4. Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol verdampt is.
  5. Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven.
  6. Bestrooi de zarzuela met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje