- 1350 g Runderschenkel
- 100 ml Kookvocht
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke zondagse soep met asperges op tafel.
- Maak van 2 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de foelie een mooie getrokken runderbouillon, door op een klein pitje de bouillon tenminste 4 uur te laten trekken.
- Was en schil de asperges. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 minuten.
- Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- Giet de afgekoelde schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
- Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
- Voeg het nat van de schillen aan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de aspergestukjes en fijngesneden selderij toe.
- Laat het geheel nog +/- 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de asperges de gewenste gaarheid hebben.
- Voeg het fijngesneden vlees toe.