Aardbeien met witte chocolade

Aardbeien met witte chocolade

Smulweb imageSmulweb

Aardbeien met een heerlijk krokante laagje witte chocolade. Zo lekker! De zoetheid van de aardbeien gaat perfect samen met de smaak van de witte chocolade. Perfect voor elke gelegenheid.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardbeien met witte chocolade op tafel.

  1. Was de aardbeien eerst en verwijder dan pas de kroontjes. Als je dat niet doet, zuigen de aardbeien zich vol met water.
  2. Hak de chocolade in stukjes en doe ze in een schaal. Zet de schaal bovenop een pan met kokend water en smelt al roerend met een spatel de chocolade (au bain marie).
  3. Doop elke aardbei in de gesmolten chocolade en plaats ze op een vel bakpapier. Bewaar wat van de chocolade om ze een tweede keer in te dopen.
  4. Zet de aardbeien minstens een half uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  5. Verwarm de overgebleven gesmolten chocolade nog een keer en doop elke aardbei voor een tweede keer in de gesmolten chocolade. Zo krijg je een wat steviger chocoladelaag.
  6. Zet de chocolade-aardbeien in de koelkast totdat je ze opdient.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Aardbeien Chocolade Chocolade maken