Chocolade macarons

Chocolade macarons

Smulweb imageSmulweb

Een rijke chocolade ganache in combinatie met luchtige schelpen gemaakt van amandelmeel. Deze macaron is perfect voor elke gelegenheid. Volg de instructies zorgvuldig om de perfecte macaron te maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chocolade macarons op tafel.

  1. Meng 180 g amandelpoeder met 200 g poedersuiker en 30 g cacao. Zeef en zet weg.
  2. Breng in een pan 75 ml water aan de kook met 200 g fijne kristalsuiker. Verhit, zonder te roeren, tot maximaal 115°C.
  3. Klop intussen 80 g eiwit met de mixer op lage snelheid. Verhoog de snelheid zodra de temperatuur van de siroop boven de 105°C komt. Haal de siroop van het vuur zodra de temperatuur 115°C is en giet hem in een dunne straal bij het eiwitschuim. Klop de meringue nog circa 10 minuten, zodat het mengsel iets afkoelt.
  4. Vermeng het mengsel van amandelpoeder, suiker en cacao met 80 g ongeklopt eiwit. Blijf roeren met een siliconen spatel tot er een egale pasta ontstaat.
  5. Schep met de spatel ongeveer een derde van de meringue door de amandelpasta en voeg daarna de rest van de meringue toe. Werk alles zorgvuldig door elkaar.
  6. Teken rondjes van 3cm met behulp van een glas op een vel bakpapier dat je op maat hebt geknipt van de bakplaat en schep het beslag in een spuitzak met een spuitmondje van 8 mm.
  7. Spuit bolletjes beslag ter grootte van een walnoot op de bakplaten. Spuit ze keurig in rijen, met voldoende tussenruimte. Zet weg. Laat de schelpen bij kamertemperatuur 30 minuten drogen.
  8. Verwarm intussen de oven voor op 150°C. Bak de schelpen 14 minuten.
  9. Haal de bakplaten uit de oven en schuif het bakpapier met de macarons op een met koud water bevochtigd werkvlak.
  10. Breek 225 g extra pure chocola in stukjes boven een kom. Verwarm 200 ml slagroom met 1 eetlepel suiker in een pannetje en giet de warme room op de chocolade. Roer alles door elkaar tot de chocolade is opgelost. Roer 50 g in stukjes gesneden boter erdoor. Laat afkoelen en zet minstens een uur in de koelkast.
  11. Schep de ganache in een spuitzak met een spuitmondje van 8 mm. Spuit toefjes op de helft van de schelpen en leg de andere schelpen er omgekeerd op en druk ze lichtjes aan. Zet de macarons een uurtje in de koelkast en dan zijn ze klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Macarons Chocolade maken