Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaans gemarineerde kip shaslicks (barbecue) op tafel.
- Snijd de kipfilet in flinke brokken (niet te klein). Snijd de puntpaprika in flinke stukken, halveer de cherry tomaten en snijd de champignons door de helft.
- Voeg peper, zout en knoflookpoeder toe aan de kipfilet en roer het goed door. Giet er flink olijfolie overheen en voeg de overige kruiden toe. Roer het weer goed door en zorg dat er flink wat olijfolie aanwezig is. Dek de gekruide kipfilet af en laat deze een nachtje intrekken in de koelkast.
- Neem houten satéprikkers en week ze even in koud water. Rijg het gemarineerde vlees afgewisseld door de groenten op de prikkers.
- Smeer er met een keukenkwastje overgebleven marinade overheen. Leg de sticks op de barbecue en rooster ze lekker gaar. Als je geen barbecue hebt, dan kan je hetzelfde doen onder de grill of in een grillpan.