- 400 g Enoki Paddenstoel
- 1 tl Sichuanpeper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Enoki paddenstoelen uit de oven op tafel.
- Snij de onderkant van de paddenstoeltjes en wrijf de steeltjes voorzichtig een beetje los.
- Verdeel de enoki over 4 kleine ovenbestendige schaaltjes. Leg op elk bundeltje paddenstoelen een klein klontje boter en een theelepeltje sojasaus (niet te veel, want het wordt dan al snel te zout). Besprenkel met een beetje verse koriander, peterselie of tijm. Druk een paar bolletjes sichuanpeper in de boter.
- Pak de ovenschaaltjes luchtdicht in met aluminiumfolie. Dit kan gerust een paar uur van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bak de ovenschaaltjes gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de boter gesmolten is.
- Je kunt enoki rauw eten, dus liever te kort dan te lang in de oven.