Enoki paddenstoelen uit de oven

Enoki paddenstoelen uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Enoki paddenstoelen, brushed met boter en sojasaus. Bestrooid met frisse kruiden en sichuanpeper. Vervolgens in de oven gebakken, tot de boter gesmolten is. Heerlijk voor tussendoor of als voorgerecht.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Enoki Paddenstoel
  • 1 tl Sichuanpeper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Enoki paddenstoelen uit de oven op tafel.

  1. Snij de onderkant van de paddenstoeltjes en wrijf de steeltjes voorzichtig een beetje los.
  2. Verdeel de enoki over 4 kleine ovenbestendige schaaltjes. Leg op elk bundeltje paddenstoelen een klein klontje boter en een theelepeltje sojasaus (niet te veel, want het wordt dan al snel te zout). Besprenkel met een beetje verse koriander, peterselie of tijm. Druk een paar bolletjes sichuanpeper in de boter.
  3. Pak de ovenschaaltjes luchtdicht in met aluminiumfolie. Dit kan gerust een paar uur van tevoren.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Bak de ovenschaaltjes gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de boter gesmolten is.
  6. Je kunt enoki rauw eten, dus liever te kort dan te lang in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente