Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Krokant gebakken kip op tafel.
- Doe de drumsticks in een grote schaal en schenk de karnemelk eroverheen, zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de schaal af en zet hem minstens een half uur in de koelkast.
- Doe de cornflakes, bloem en cajunkruiden in een grote stevige plastic zak en leg plat op het aanrecht. Leg er een theedoek overheen en rol met een deegroller totdat alle cornflakes kruimels zijn. Voeg eventueel extra cajunkruiden toe en meng goed.
- Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de kip in de zak en schud goed totdat alle drumsticks bedekt zijn met een paneerlaagje. Indien nodig, haal de drumsticks nogmaals door de karnemelk en cornflakes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan tot 180°C. Bak 4 drumsticks per keer totdat ze goudbruin zijn. Leg de gebakken drumsticks in een schaal en houd ze warm in de oven terwijl je de rest bakt.
- Controleer bij één drumstick of het frituren voldoende was om de kip te garen. Zo niet, zet ze dan nog 10 minuten in de oven. Serveer de kip warm.