Bifteki (griekse gehaktballen)

Bifteki (griekse gehaktballen)

Smulweb imageSmulweb

Griekse gehaktballen, oftewel Bifteki, mogen niet ontbreken bij een Griekse maaltijd of op de barbecue. Het gehakt meng je met kruiden, je maakt er balletjes van die je bakt in goede olijfolie, of grilt op de barbecue met extra olijfolie. Serveer deze overheerlijke, malse balletjes en geniet!

25 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bifteki (griekse gehaktballen) op tafel.

  1. Laat het gehakt op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker te verwerken is. Doe alles in een roestvrij stalen kom en meng het goed door elkaar met een staafmixer, zodat je een gelijke massa krijgt.
  2. Draai er met je hand dan balletjes van, ongeveer 8 à 9 stuks en niet te groot.
  3. Leg de balletjes in een schaal, dek af met plastic folie en laat ongeveer 20 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Verhit goede olijfolie in een pan en braad de gehaktballetjes snel rondom bruin of prik ze op natte satéprikkers en leg ze op de grill of barbecue besprenkeld met olijfolie.
  5. Serveer de overheerlijke malse en krokante Griekse balletjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees