Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Oreo cheesecake cupcake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden c.
- Plaats 10 papieren bakvormpjes in een muffinblik en leg op de bodem van elk bakvormpje een heel koekje. (De overige 4 koekjes worden later gebruikt!)
- Klop met de mixer op middelmatige snelheid de roomkaas tot een glad geheel.
- Voeg geleidelijk suiker toe totdat het geheel goed gemengd is. Voeg vervolgens vanille extract toe.
- Druppel de opgeklopte eieren beetje bij beetje toe.
- Laat de chocolade smelten samen met room in een kom "au bain Marie".
- Klop witte chocolade en slagroom door het mengsel.
- Schep als laatste met de pollepel de 4 verkruimelde koekjes door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
- Bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 minuten.
- Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken, buiten de oven in het blik afkoelen.
- Laat de cupcakes minstens 1 uur afkoelen op een rooster, daarna nog 4 uurtjes in de koelkast en je Oreo Cheesecake Cupcakes zijn klaar.