Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde courgette met gehakt uit de oven op tafel.
- Was de courgettes en snijd ze in stukken van 4 centimeter dik. Hol de courgettestukjes uit met een theelepel (niet helemaal!). Snijd de binnenkant van de courgettes in blokjes.
- Schil en snijd de uien in fijne blokjes. Bak de uien glazig met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak tot al het vocht is verdampt.
- Voeg de champignons en het binnenste van de courgettes toe en blijf alles nog 15-20 minuten doorbakken. Voeg zout en peper toe.
- Haal de pan van het vuur, voeg de rijst toe en meng goed door. Laat het mengsel even afkoelen.
- Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel. Bestrooi ze met de geraspte kaas.
- Leg de gevulde courgettestukken in een ingevette ovenschaal en zet ze in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten.