Spinaziequiche met tomaat

Spinaziequiche met tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart mag natuurlijk niet ontbreken op tafel, zoals deze spinaziequiche met tomaat. Heerlijk knapperig deeg, romige spinazievulling met ei-roommengsel, kaas en verse groente. Aanvallen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinaziequiche met tomaat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bekleed de vorm met het deeg.
  3. Laat de spinazie in een pan ruim kokend water met zout slinken. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Verdeel de spinazie over de deegbodem.
  4. Meng de eieren met de slagroom, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie.
  5. Leg de tomaat dakpansgewijs langs de rand op de quiche.
  6. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken