Zorlaks dadeltaart met vijgen en walnoten zonder oven

Zorlaks dadeltaart met vijgen en walnoten zonder oven

Smulweb imageSmulweb

Een dadeltaart zonder oven te bereiden? Ja, het kan! Dit smaakvolle recept van Zorlaks dadeltaart heeft weinig ingrediënten nodig zoals dadels, vijgen, walnoten, koekjes en zonder oven bakken. Zet de taart een aantal uur in de koelkast. Lekker smullen!

25 min bereiden

bijgerecht

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zorlaks dadeltaart met vijgen en walnoten zonder oven op tafel.

  1. Vet de vorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Snijd de dadels en vijgen in kleine stukjes. Maak de walnoten iets kleiner. Breek de koekjes in kleine stukjes.
  3. Smelt de boter in een grote pan (niet bruin laten worden!). Voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
  4. Klop het ei los in een kommetje. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende het ei toe aan het botermengsel. Roer door tot een gladde saus.
  5. Voeg de dadels, vijgen en walnoten toe. Zet de pan weer op het vuur en laat alles even een beetje warm worden.
  6. Voeg vervolgens de koekjes toe. Meng alles goed door. Schenk het dadelmengsel in de vorm, druk goed aan met een lepel of met je handen mbh plasticfolie.
  7. Laat de taart in circa 2 uur afkoelen in de koelkast.
  8. Keer de taart om en bestrooi met de rest van de kokos.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Vijgen Dadeltaart