Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gnocchi met spinazie en ricotta op tafel.
- Leg de knoflookteentjes 4 minuten in kokend water. Giet ze af en verwijder het velletje. Doe ze met de kruiden in een keukenmachine en pureer ze fijn, of prak de knoflook met een vork en roer de kruiden er goed door.
- Doe de spinazie met aanhangend water in een pan en kook hem tot hij wat slinkt. Laat de spinazie afkoelen, knijp het vocht eruit en snijd hem fijn.
- Doe de ricotta in een kom en roer de eidooier, spinazie en knoflookpuree erdoor. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe, zeef de bloem erboven en meng alles goed.
- Bestuif je handen met bloem en draai van een stukje ricottamengsel ter grootte van een walnoot kleine balletjes.
- Vul een grote pan met water, voeg wat zout toe en breng het aan de kook. Leg de gnocchi er voorzichtig in. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar (ongeveer 3 minuten).
- Giet de gnocchi af en laat ondertussen de boter smelten. Bak de salie 1 minuut op laag vuur. Doe de gnocchi erbij en schep nog 1 minuut om in de salieboter.
- Bestrooi de gnocchi met de overige Parmezaanse kaas en serveer meteen.