Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Broccoli-courgette taart met pijnboompitten op tafel.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten in ca. 3 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taart of springvorm in (ca 24 cm).
- Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op wat bloem, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem.
- Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg, strooi hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.
- Klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel.
- Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling.
- Bak de taart in ca. 45 minuten bruin en gaar in de oven.