Ouderwetse tomatensoep met balletjes

Ouderwetse tomatensoep met balletjes

Smulweb imageSmulweb

Een ouderwetse tomatensoep met balletjes, precies zoals oma ‘m bedoeld heeft. Je maakt dit ouderwetse recept met zelfgetrokken bouillon, soepgroenten, tomatenblokjes en vermicelli. Verwarmend, nostalgisch, heerlijk.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Runderpoulet, onbereid
  • 1 Mergpijp

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ouderwetse tomatensoep met balletjes op tafel.

  1. Doe het soepvlees en de mergpijp in een pan met anderhalve liter koud water. Voeg de helft van de soepgroenten toe met wat zout naar smaak. Breng de soep zachtjes aan de kook. Laat de soep een tijdje sudderen totdat het soepvlees zacht is. Schuim eventueel zo nu en dan af.
  2. Snipper de ui en fruit aan in een pannetje in een beetje olie op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en roer om. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Eventueel kun je de blokjes eerst pureren.
  3. Draai kleine gehaktballetjes van het gehakt, de nootmuskaat, het paneermeel en wat zout en peper.
  4. Zeef de vleesbouillon en voeg de tomatenblokjes uit het pannetje toe aan de bouillon. Haal de stukjes rundvlees uit de zeef en voeg ook toe aan de soep. De rest (soepgroenten) mag weg. Breng de soep weer aan de kook.
  5. Doe de gehaktballetjes en de vermicelli bij de soep. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de rest van de soepgroenten toe en laat nog 5 tot 10 minuten meekoken. Breng de ouderwetse tomatensoep met balletjes op smaak en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees