Zalm met sushi rijst

Zalm met sushi rijst

Smulweb imageSmulweb

Zalm op een bedje van sushi-rijst en een smaakvolle garnituur van sojasaus, gember en rijstazijn. Geserveerd met een glimlach van oor tot oor en genietend van deze heerlijke, hoogwaardige vis, maak je je diner compleet.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Mirin / Rijstwijn
  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalm met sushi rijst op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schroei de zalm op de huid 4 à 5 minuten in een koekenpan op matig vuur. Keer de vis om en bak nog 1 minuut totdat je het met een vork kunt losmaken. Bak anders nog iets langer tot het niet meer doorzichtig is.
  3. Leg de vis op een stuk folie en vouw dit losjes dicht, zodat het warm blijft.
  4. Meng alle ingrediënten in een kom voor later bij de vis.
  5. Verdeel een laagje rijst op een bord, leg daarbovenop de zalm in snippers en schep er een lepel van de saus bovenop.
  6. Geniet van een supergezonde, slanke en vooral lekkere maaltijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst