Gevulde courgette met feta kruidenroomkaas en gedroogde tomaten

Gevulde courgette met feta kruidenroomkaas en gedroogde tomaten

Smulweb imageSmulweb

Gevulde courgette met feta, kruidenroomkaas en gedroogde tomaten. Dompel eerst de courgettehelften in de bouillon voor de smaak en zachtheid. Bak kort wat courgetteblokjes, knoflook, tomaten en lente-ui in de koekenpan, voeg feta en kruidenkaas toe. Vul de courgettehelften. Bestrooi met kaas en oven bak 20-25 minuten. Smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde courgette met feta kruidenroomkaas en gedroogde tomaten op tafel.

  1. Snij de courgettes in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes of lepel.
  2. Verhit water met een bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Laat 3 courgettehelften hierin 2 minuten blancheren. Spoel daarna direct onder de koude kraan af.
  3. Snij de overgebleven courgettehelft in heel kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de uitgelekte tomaatjes in super kleine blokjes. Maak de lente-uitjes klein en snij deze in smalle ringetjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg de 3 courgettehelften in de schaal.
  5. Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Bak hierin de courgetteblokjes, knoflook, gedroogde tomaten en lente-ui een paar minuten aan. Voeg de feta en de kruidenroomkaas toe. Prak de feta wat fijn. Roer alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  6. Vul de courgettehelften met het fetamengsel. Bestrooi met de kaas en zet de courgettes plm 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette Gevulde courgette