Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde courgette met feta kruidenroomkaas en gedroogde tomaten op tafel.
- Snij de courgettes in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes of lepel.
- Verhit water met een bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Laat 3 courgettehelften hierin 2 minuten blancheren. Spoel daarna direct onder de koude kraan af.
- Snij de overgebleven courgettehelft in heel kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de uitgelekte tomaatjes in super kleine blokjes. Maak de lente-uitjes klein en snij deze in smalle ringetjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg de 3 courgettehelften in de schaal.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Bak hierin de courgetteblokjes, knoflook, gedroogde tomaten en lente-ui een paar minuten aan. Voeg de feta en de kruidenroomkaas toe. Prak de feta wat fijn. Roer alles goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
- Vul de courgettehelften met het fetamengsel. Bestrooi met de kaas en zet de courgettes plm 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen.