Soto ajam indonesische maaltijdsoep

Soto ajam indonesische maaltijdsoep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk Indonesische maaltijdsoep met soto ajam. Met verse bladselderij, prei, kool en kipbraadstukken in een bouillon van koenjit, ketoembar en trassie. Serveer gesneden aardappelen en eieren op de top en strooi er gebakken uitjes over. Ingrediënten zijn gemakkelijk bij ons verkrijgbaar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2.5 kemirinoten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Soto ajam indonesische maaltijdsoep op tafel.

  1. Verhit de arachideolie en fruit de uien totdat ze glazig zijn.
  2. Voeg kemirie, koenjit (gemalen geelwortel/kurkuma), ketoembar (gemalen koriander(zaad)), en trassie (garnalenextract) toe. Schep alles enkele malen goed om.
  3. Schenk er 1,5 liter koud water bij. Breng alles aan de kook.
  4. Leg de kipbraadstukken in de kokende bouillon. Temper de warmtebron.
  5. Voeg knoflookpoeder en serehpoeder (citroengras) toe en laat alles gedurende 35 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Hak intussen de bladselderij fijn. Snijd de prei in smalle reepjes. Doe hetzelfde met de kool. Verkruimel de mihoen. Neem de stukken gare kip uit de pan. Laat ze iets afkoelen. Verdeel het vlees in kleine stukken. Zeef de bouillon.
  7. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg bladselderij, prei en kool toe. Laat alles gedurende 3 minuten doorkoken. Voeg de mihoen toe en roer alles goed door.
  8. Laat de soep hierna niet langer dan 2 minuten doorkoken. Snijd intussen de aardappelen en eieren in plakjes. Verdeel ze samen met het kippenvlees over grote diepe borden of grote kommen. Schep de soep erop en strooi er daarna wat gebakken uitjes (bawang goreng) over.
  9. Voeg naar eigen smaak en inzicht zout toe. De bouillon kan worden ingevroren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte