Rendang daging

Rendang daging

Smulweb imageSmulweb

Proef de authentieke smaken van Indonesië met deze rendang daging. Heerlijk mals rundvlees, gekookt in een rijke boemboe van kokosmelk, sereh en daun salam. Perfect gerecht voor bij de rijst en groenten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Kerrieblaadjes
  • 6 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rendang daging op tafel.

  1. Plet de ingrediënten voor de boemboe met een vijzel of gebruik een hakmolen en voeg 2 theelepels olie toe aan het kruidenmengsel.
  2. Bak de gedroogde kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  4. Verhit een eetlepel olie in een grote steelpan. Voeg de helft van het rundvlees toe en roerbak 2-3 minuten of tot het vlees bruin is. Neem het gebakken vlees uit de pan en bewaar het. Doe de andere helft van de olie in de pan en roerbak de rest van het vlees 2-3 minuten. Neem ook dit uit de pan en bewaar het.
  5. Voeg de boemboe toe en roerbak het kruidenmengsel 1 minuut.
  6. Meng er vervolgens de kokosmelk, daoen salam, serehstengel, gedroogde kokos en het rundvlees door. Breng het mengsel aan de kook. Temper de warmtebron en laat het, zonder deksel op de pan, 1½ uur sudderen tot de vloeistof is verdampt en het vlees mals is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Daging rendang