Pittige vissoep met tomatenkikkererwten en couscous

Pittige vissoep met tomatenkikkererwten en couscous

Smulweb imageSmulweb

Deze vissoep met tomatenkikkererwten en couscous heeft een pittige twist door de groene chilipeper en specerijen. De combinatie van visbouillon, kikkererwten en visfilet zorgt voor een heerlijke smaak. Als finishing touch kun je de soep afmaken met yoghurt, platte peterselie en munt. Een feestje op tafel!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige vissoep met tomatenkikkererwten en couscous op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de fijngehakte ui al omscheppend tot hij glazig is. Voeg vervolgens de groene chilipeper en specerijen toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.
  2. Voeg de tomatenblokjes, uitgelekte kikkererwten, water en visbouillonblokjes toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.
  3. Voeg de in grove stukken gesneden visfilet toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.
  4. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.
  5. Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Graan Couscous