- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige vissoep met tomatenkikkererwten en couscous op tafel.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de fijngehakte ui al omscheppend tot hij glazig is. Voeg vervolgens de groene chilipeper en specerijen toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes, uitgelekte kikkererwten, water en visbouillonblokjes toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook. Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.
- Voeg de in grove stukken gesneden visfilet toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.
- Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.
- Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.