Rundvlees recepten

Zelf Rundvlees gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rundvlees recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Zuid-Indiase chili rundvlees

Zuid-Indiase chili rundvlees

Team Inspiratie badge Team Inspiratie

Dit heerlijke Zuid-Indiase gerecht, ook bekend als Kerala chili beef, staat bekend om zijn intense smaken en pittige kick. Mals rundvlees wordt gestoofd in een aromatische mix van kruiden en sauzen. Serveer dit smakelijke gerecht met gebakken rijst of platbrood voor een authentieke culinaire ervaring uit de regio Kerala.

45 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(6)

Ingrediënten

  • 525 g sukadelappen (ca. 525 g)
  • 3 tl peper
  • 1 snufje Zout
  • 4 cm verse gember
  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuk (groene) paprika
  • 2 stuks Ui
  • 1 stuk lente-ui
  • 10 g Koriander
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 el Sojasaus glutenvrij
  • 2 tl Chilipoeder
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 1 Snelkookpan

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zuid-Indiase chili rundvlees op tafel.

  1. Snij de sukadelappen in dunne plakjes. Marineer het vervolgens met 3 tl peper en voeg zout toe naar smaak. Zet het opzij voor 15 minuten.
  2. Snijd ondertussen de gember en de knoflook fijn, hak de paprika en ui in blokjes en hak de korianderblaadjes en lente-uitjes fijn.
  3. Kook het gemarineerde rundvlees in een snelkookpan (ongeveer 12-15 minuten), tot het mals en goed gaar is. Er is geen water nodig; het originele bouillon wordt tijdens het kookproces verkregen.
  4. Voor de saus, voeg 2 el tomatenpuree en 2 el (donkere) sojasaus toe aan een kom (pro tip: voeg 2 tl rode chilipoeder toe voor wat extra pit!) Meng goed en zet opzij.
  5. Voeg 3 el zonnebloemolie toe aan een wokpan en zet op middelhoog vuur. Zodra het goed verhit is, voeg de fijngehakte gember en knoflook toe en roerbak het goed. Voeg vervolgens het fijngehakte witte deel van de lente-ui toe en roerbak het, totdat het geurig wordt (ongeveer 30 seconden - 1 minuut).
  6. Zodra het geurig is, voeg de paprika en ui toe en roerbak op hoog vuur gedurende 1-2 minuten totdat het knapperig wordt.
  7. Voeg het sausmengsel toe en roerbak het gedurende 1 minuut.
  8. Voeg het gekookte rundvlees toe samen met wat bouillon uit de pan (ongeveer 4-5 eetlepels) en roer het goed op hoog vuur gedurende 1-2 minuten, totdat het vlees mooi bedekt is met de saus.
  9. Garneer het dan met het groene deel van de lente-uitjes en vers gehakte korianderblaadjes. Het is nu klaar om te serveren.