Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Broccoli met ei en ricotta op tafel.
- Verwarm de oven op 200°C. Snijd de broccoliroosjes los, spoel ze af en kook ze in 3 minuten in een pan gezouten kokend water. Giet ze pas af als ze lauw zijn. Verwijder de stelen. Kook de stelen nog 10 minuten in het kokende gezouten water.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze heel fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, bak de broccoliroosjes en knoflook enkele minuten aan. Voeg wat zout en peper toe.
- Verwarm een goed ingevette ovenschaal in de oven. Breek de eieren in een slakom en klop de ricotta en crème fraîche erdoor. Voeg wat zout en peper toe en doe de broccoliroosjes en de gepureerde broccolistelen erbij.
- Schenk het mengsel in de warme bakvorm en zet hem 25 minuten in de oven. Strooi de pijnboompitten erover en bak alles nog 5 minuten.