Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker, dit recept voor Schwarzwälder Kirschtorte. Lagen chocoladecake doordrenkt met Kirschwasser, slagroom en een rijke kersenvulling maken deze taart onweerstaanbaar lekker. Perfect om jezelf en anderen te verwennen.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 75 ml Kirschwasser

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Schwarzwälder Kirschtorte op tafel.

  1. Klop de eieren en 250 gram suiker in ongeveer 15 minuten met een mixer schuimig. Zeef de bloem en cacaopoeder en spatel deze voorzichtig door het mengsel. Bak het geheel in een ingevette springvorm in de oven op 180-200 graden voor ongeveer 30 minuten. Laat de bodem vervolgens afkoelen en snijd hem in 3 gelijke plakken.
  2. Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker en voeg indien nodig klopfix toe. Breng het kersensap aan de kook, los de maizena op in wat kersensap en voeg dit toe aan de pan. Breng het geheel weer aan de kook, terwijl je blijft roeren. Voeg daarna de zure kersen toe, roer door en laat afkoelen. Meng de Kirschwasser of Kirsch door het mengsel en verdeel dit over de onderste cakelaag.
  3. Verspreid een laag slagroom over de in Kirsch en kersen gedrenkte laag en leg de tweede cakelaag erbovenop. Sprenkel hier Kirschwasser of Kirsch op en herhaal dit proces met nog een deel slagroom en cake. Besprenkel ook de bovenste laag met Kirschwasser of Kirsch en verspreid de rest van de slagroom over de bovenkant en de zijkanten van de taart.
  4. Garneer de Schwarzwälder Kirschtorte met geraspte chocolade, toefjes slagroom en ontpitte kersen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Kersen