Omas stoofpeertjes

Omas stoofpeertjes

Smulweb imageSmulweb

Er gaat niets boven oma’s stoofpeertjes. De geur van vroeger komt je al tegemoet wanneer je de deksel van de pan haalt. Laat de peertjes gerust een tijdje stoven, zo worden ze heerlijk zacht en trekken alle smaken nóg beter in de peertjes.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Omas stoofpeertjes op tafel.

  1. Schil de peren, snijd ze door de helft en in parten en verwijder de klokhuizen. Doe ze in de pan met een de rode bessensap en vul aan met water tot ze net onder staan. Voeg het kaneelstokje, de vanillesuiker en gewone suiker toe. Breng aan de kook.
  2. Laat de peertjes ongeveer 1,5 uur op laag vuur zachtjes koken. Laat ze daarna het liefst een nacht in het kookvocht staan.
  3. Schep de peren uit de pan met een schuimspaan en doe ze in een schaal.
  4. Haal het kaneelstokje uit het kookvocht. Schenk ongeveer 200 ml kookvocht in een maatbeker en maak dit aan met de kookpudding.
  5. Breng de rest van het vocht in de pan aan de kook en roer er telkens een beetje aangemaakte kookpudding met de garde bij, tot het vocht de gewenste dikte heeft. Laat het geheel even een minuutje pruttelen.
  6. Schenk de saus over de peren tot ze net onderstaan en laat het geheel even afkoelen. Geniet van oma’s stoofpeertjes zoals oma ze bedoeld heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes