Broccolistamppot met zalm (slank gerecht)

Broccolistamppot met zalm (slank gerecht)

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke en slanke broccolistamppot met zalm. De stamppot is gemaakt van aardappelen en heerlijk zachte broccolistukjes. De zalm is op zacht vuur bereid en wordt als finishing touch op de stamppot gelegd. Lekker met fijn gesneden bleekselderij bovenop.

25 min bereiden

ontbijt

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Broccolistamppot met zalm (slank gerecht) op tafel.

  1. Schil de aardappelen.
  2. Breek of snijd de broccoli in stukjes.
  3. Snijd de selderij in hele fijne ringen.
  4. Als je zalm uit de diepvries gebruikt, laat hem dan volledig ontdooien in de koelkast. Laat hem voor het bereiden op kamertemperatuur komen en droog hem goed af.
  5. Kook de aardappelen ± 20 minuten.
  6. Kook de broccoli ± 5 minuten.
  7. Giet de aardappelen en broccoli af en laat even staan.
  8. Verhit margarine of olie in een koekenpan.
  9. Voeg de zalm toe en leg er losjes aluminiumfolie op. Laat op zacht vuur staan.
  10. Na ± 3-4 minuten is de zalm gaar.
  11. Leg de zalm op een bordje en dek even af.
  12. Stamp de aardappelen en broccoli fijn met wat melk en peper en zout.
  13. Leg eventueel fijn gesneden ringen bleekselderij bovenop de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot