Nasi van quinoa

Nasi van quinoa

Smulweb imageSmulweb

Proef Azië met deze heerlijke en glutenvrije Nasi van Quinoa. Quinoa, gebakken spek, ui, knoflook en diverse kruiden, gemengd met roerbakgroenten: dit is een snel en lekker recept. Serveer met sambal of rode peper.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Nasi van quinoa op tafel.

  1. Was de quinoa grondig in een zeef. Dit voorkomt dat de quinoa bitter smaakt. Breng vervolgens de quinoa met 2 delen water (of bouillon) op 1 deel quinoa (300 ml) aan de kook. Kook de quinoa 12 minuten.
  2. Verhit olie in een wok. Bak het spek in 3 minuten knapperig. Schep het spek uit de wok en leg het apart.
  3. Fruit in het spekvet ui en knoflook gedurende 1 minuut. Bak het komijnzaad, de gember en de koriander gedurende 1 minuut mee met de ui. Voeg roerbakgroenten toe en bak deze 4 minuten tot ze knapperig gaar zijn. Giet de quinoa af indien nodig.
  4. Meng de quinoa en het spek door de groenten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met sambal of een rood pepertje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst