Kerstrecept gekookte kreeft in bouillon (basisrecept)

Kerstrecept gekookte kreeft in bouillon (basisrecept)

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met dit feestelijke kerstrecept: Gekookte kreeft in bouillon (basisrecept). Voeg groenten en kruidenbouillon toe en kook de kreeft(en) 1 minuut per 100 gram lichaamsgewicht. Serveer het kreeftenvlees in een cocktail of met een saus naar keuze. Bon appetite!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kerstrecept gekookte kreeft in bouillon (basisrecept) op tafel.

  1. Neem een grote pan en vul deze met 2 liter water. Voeg de tuinkruidenbouillon toe en breng aan de kook.
  2. Was en snijd de groenten en voeg deze toe aan de pan met bouillon.
  3. Haal de levende kreeft uit de doos en zet deze op een snijplank. Weeg de kreeften om de kooktijd te bepalen.
  4. Neem een groot, scherp koksmes en snijd de kop van de kreeft(en).
  5. Voeg de kreeft(en) toe aan de pan met groentebouillon. Kook de kreeft(en) 1 minuut per 100 gram lichaamsgewicht.
  6. Haal de kreeft(en) uit het water en koel ze af met koud water. Snijd de kreeft(en) doormidden en leg het vlees op een bord. Open de scharen met een notenkraker.
  7. Serveer het kreeftenvlees in een cocktail of met een saus naar keuze.
  8. Kook ook eens langoustines voor een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep