Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kerstrecept gekookte kreeft in bouillon (basisrecept) op tafel.
- Neem een grote pan en vul deze met 2 liter water. Voeg de tuinkruidenbouillon toe en breng aan de kook.
- Was en snijd de groenten en voeg deze toe aan de pan met bouillon.
- Haal de levende kreeft uit de doos en zet deze op een snijplank. Weeg de kreeften om de kooktijd te bepalen.
- Neem een groot, scherp koksmes en snijd de kop van de kreeft(en).
- Voeg de kreeft(en) toe aan de pan met groentebouillon. Kook de kreeft(en) 1 minuut per 100 gram lichaamsgewicht.
- Haal de kreeft(en) uit het water en koel ze af met koud water. Snijd de kreeft(en) doormidden en leg het vlees op een bord. Open de scharen met een notenkraker.
- Serveer het kreeftenvlees in een cocktail of met een saus naar keuze.
- Kook ook eens langoustines voor een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!