Ossobuco alla romana

Ossobuco alla romana

Smulweb imageSmulweb

Boterzachte schenkels gestoofd in bouillon en witte wijn met groente en tomaten. Afgemaakt met basilicum en boter, geserveerd met venkel, peterselie of rozemarijn. Ossobuco alla romana op zijn best.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Polipetti
  • 200 ml Kalfsbouillon bereid

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ossobuco alla romana op tafel.

  1. Kruid de schenkels.
  2. Maak wat olie in een braadpan heet. Braad de schenkels snel aan. Haal ze uit de pan.
  3. Laat de groente in de hete braadpan iets kleuren.
  4. Voeg dan de schenkels weer toe. Blus af met de wijn en laat deze bijna geheel verdampen.
  5. Doe daarna de bouillon en de tomaten erbij en doe het deksel op de pan. Laat stoven op laag vuur tot de schenkel gaar en boterzacht is (twee uur minstens).
  6. Vlak voor het opdienen, voeg wat basilicum toe en een klontje boter.
  7. Afgarneren met een plakje venkel, een toefje peterselie of een takje rozemarijn. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees