Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney

Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney

Smulweb imageSmulweb

Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney. Haal de speklapjes door aardappelmeel en smeer ze in met mosterd. Stamppot van boerenkool met mosterd en azijn. Bak de speklapjes en gaar de rookworst in heet water. Voor de pompoenchutney: stoof een mix van pompoenblokjes, uien, limoensap, honing, kurkuma, anijsblokjes en kaneel in walnotenolie.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney op tafel.

  1. Schil de aardappelen. Snijd de speklapjes in 2 stukken, bestrooi ze met zeezout en zwarte peper, smeer ze in met mosterd en haal ze door aardappelmeel. Snij de uien en gemberwortel fijn. Schil de pompoen, verwijder het zachte gedeelte met een lepel en snijd het in blokjes.
  2. Kook de aardappelen in bodem water met zout gedurende 10 minuten, voeg vervolgens de boerenkool toe en laat nogmaals 10 minuten koken. Stamp tot puree en voeg mosterd en azijn toe.
  3. Bak de speklapjes in olie totdat ze knapperig zijn. Gaar de rookworst in heet water. Voor de pompoenchutney: stoof de uien met gemberwortel en pompoenblokjes in walnotenolie, voeg kurkuma, zeezout, limoensap, anijsblokjes en kaneel toe en stoof nog 10 minuten mee. Voeg op het laatst de honing toe zodat het gaat karamelliseren.
  4. Snij de rookworst in plakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Sauzen Pompoen Speklap