- 6 Kwarteleitje
- 7 takjes Koriander (takje)
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine van kwartels met aardappel olijven en ingelegde cit op tafel.
- Verhit de olijfolie in een tajine of kookpan en voeg de schoongemaakte kwartels, gehakte ui, tomatenstukjes, gehakte knoflook, fijngehakte kruiden en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe.
- Breng aan de kook, zet het gas laag en laat 20-30 minuten stoven met het deksel op de tajine of kookpan.
- Voeg als de kwartels bijna gaar zijn de aardappelpartjes, olijven en ingelegde citroen toe.
- Zet opnieuw het deksel op de tajine of kookpan en laat stoven tot alles gaar is.
- Voeg als er weinig saus is overgebleven wat water toe, maar zorg dat er een lekkere dikke saus overblijft.
- Dien op in de tajine of schep het gerecht op een mooie schaal en serveer met een lekkere salade en Marokkaans/Turks brood.
- Je kunt dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld kipdrumsticks of kippendijen.