- 350 ml Water
- 30 g Paprikapuree
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Jachtsaus a la louise op tafel.
- Laat gedroogde paddenstoelen weken in 100 ml lauwwarm water gedurende ± ½ uur. OF giet heet water op het bouillonblokje (wacht tot het is afgekoeld voordat je de saus maakt).
- Smelt 40 gram boter en fruit ui en paprika zachtjes gedurende 3-4 minuten.
- Voeg paprikapasta (of tomatenpuree en suiker) toe en laat zachtjes sudderen.
- Knijp eekhoorntjesbrood goed uit en bewaar het vocht.
- Snijdt eventueel fijner en voeg toe aan de pan.
- Roer nu de bloem erdoor en blijf ongeveer 2-3 minuten roeren zodat de bloem gaar kan worden.
- Giet eerst beetje bij beetje het afgekoelde weekvocht van de porcini toe en blijf goed roeren. Voeg bouillon toe totdat je een vrij dikke saus hebt.
- Laat nog enkele minuten sudderen en proef of er nog extra smaak nodig is door toevoeging van zout of peper.
- De saus is nu klaar om in de zuurkoolschotel of een ander gerecht opgenomen te worden.