Jachtsaus a la louise

Jachtsaus a la louise

Smulweb imageSmulweb

Met Jachtsaus a la Louise zet je een smaakvolle saus op tafel die perfect combineert met een zuurkoolschotel. De saus is gemaakt met ui, paprika, paddenstoelen en een vleugje suiker voor een heerlijke smaaksensatie.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 350 ml Water
  • 30 g Paprikapuree

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Jachtsaus a la louise op tafel.

  1. Laat gedroogde paddenstoelen weken in 100 ml lauwwarm water gedurende ± ½ uur. OF giet heet water op het bouillonblokje (wacht tot het is afgekoeld voordat je de saus maakt).
  2. Smelt 40 gram boter en fruit ui en paprika zachtjes gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg paprikapasta (of tomatenpuree en suiker) toe en laat zachtjes sudderen.
  4. Knijp eekhoorntjesbrood goed uit en bewaar het vocht.
  5. Snijdt eventueel fijner en voeg toe aan de pan.
  6. Roer nu de bloem erdoor en blijf ongeveer 2-3 minuten roeren zodat de bloem gaar kan worden.
  7. Giet eerst beetje bij beetje het afgekoelde weekvocht van de porcini toe en blijf goed roeren. Voeg bouillon toe totdat je een vrij dikke saus hebt.
  8. Laat nog enkele minuten sudderen en proef of er nog extra smaak nodig is door toevoeging van zout of peper.
  9. De saus is nu klaar om in de zuurkoolschotel of een ander gerecht opgenomen te worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen