Rivierkreeft kroketten

Rivierkreeft kroketten

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze knapperige rivierkreeft kroketten gemaakt van verse rivierkreeftjes, kruiden, knoflook en rijkelijk bedekt met paneermeel. Rol de kroketten voor het frituren door het losgeklopte eimengsel en serveer ze direct. Perfect om te serveren als aperitiefhapje!

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Rivierkreeft kroketten op tafel.

  1. Snijd de rivierkreeftjes in kleinere stukjes en week het blaadje gelatine in warm water. Snijd eventueel de kruiden en de knoflook.
  2. Zet een schaal met de eieren klaar (losgeklopt met een scheutje olie) en een bord met flink wat paneermeel.
  3. Smelt het extra beetje boter in de pan en bak kort de knoflook, rivierkreeftjes en kruiden. Leg dit daarna even op een bord.
  4. Smelt op zacht vuur de boter en voeg beetje voor beetje de bloem toe. Roer dit goed door elkaar en bak even goed door.
  5. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje melk toe en blijf roeren totdat er een dikke roux ontstaat. Voeg op het laatst een scheut room toe en het rivierkreeftjes- en kruidenmengsel.
  6. Laat het bouillonblokje en het blaadje gelatine smelten in de saus. Proef of het qua smaak goed is en voeg eventueel extra kruiden en peper toe.
  7. Voeg op het laatst wat Parmezaanse kaas toe en giet het mengsel in een kleine lasagneschaal die ongeveer 2 cm dik is.
  8. Zet de schaal in de koelkast om af te koelen en laat het bij voorkeur langer staan om de kroketten makkelijker te kunnen draaien.
  9. Verhit de frituurpan tot 190 graden Celsius.
  10. Snijd de grootte van de kroketten uit en rol deze in de paneermeel. Doop de kroketten daarna in het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door de paneermeel.
  11. Frituur de kroketten per 4 in de frituurpan gedurende ongeveer 3 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.
eet smakelijk