Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Dadels met spek uit de oven op tafel.
- Ontpit de dadels met een mesje over de lengte en snijd vervolgens reepjes/blokjes van de harde geitenkaas.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul de dadels met de geitenkaas blokjes en leg ze op 3-4cm van het begin van de rechte plak ontbijtspek. Sla het begin ervan over de dadel, trek het voorzichtig strak en rol hem verder naar het einde van het spek. Prik hem vast met de cocktailprikker en schik de dadels netjes in de ovenschaal. Herhaal dit met alle dadels.
- Schuif de dadels in de voorverwarmde oven en bak ze voor 10-15 minuten. Controleer of het spek gaar en knapperig is. Als dat niet het geval is, verleng de baktijd met 5 minuten.
- Zodra de dadels uit de oven komen, laat dan de honing in een klein straaltje over de warme dadels lopen. Serveer direct.