Mosseltapas 4x heerlijke varianten borrelhapjes

Mosseltapas 4x heerlijke varianten borrelhapjes

Smulweb imageSmulweb

De perfecte borrelhapjes voor de herfst. Deze mosseltapas bereid je op vier verschillende manieren. Met knoflook, tomaat, peterselie en broodkruim, sinaasappelschil met sherry en kruiden. Bak de mosselen en maak er heerlijke spiesjes van!

15 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mosseltapas 4x heerlijke varianten borrelhapjes op tafel.

  1. Doe olijfolie in een (mossel)pan en leg de mosselen erin. Verdeel tenen knoflook tussen de mosselen. Verwarm mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schud de pan af en toe heen en weer.
  2. Verwijder 1 schelphelft en leg mosselen in andere schelphelft in een lage ovenschaal. Verdeel tomaat, peterselie en wat zout en peper erover. Schep broodkruim en olijfolie door elkaar, verdeel dit over mosselen en laat deze 10 cm onder een hete grill in 5 minuten goudbruin kleuren.
  3. Roer in een schaal sinaasappelschil met sherry, olijfolie, basilicum en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep mosselen erdoor en laat ze minstens een uur staan.
  4. Meng bloem met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper en wentel mosselen erdoor. Bak mosselen in een koekenpan met hete olie goudbruin en steek ze met 2-3 stuks aan spiesjes.
eet smakelijk