Lekker ovenschotel spitskool champignons spekreepjes en prei

Lekker ovenschotel spitskool champignons spekreepjes en prei

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met spitskool, champignons en spekreepjes gevolgd door een mix met crème fraîche, mosterd en kaas. Met 10 minuten oven tijd is deze makkelijke en heerlijke ovenschotel klaar om in de ovenschaal te verdwijnen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(14)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Lekker ovenschotel spitskool champignons spekreepjes en prei op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig.
  3. Voeg plakjes champignons toe en bak deze mee tot al het vocht is verdwenen.
  4. Voeg prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!)
  5. Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
  6. Doe de kool in een vuurvaste ovenschaal.
  7. Laat de gare aardappels goed droog stomen. Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de rest van de crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de aardappelen.
  8. Strijk de aardappelen uit over de spitskool en bestrooi met wat geraspte kaas.
  9. Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
  10. Als de ingrediënten nog warm zijn, kun je de schaal ook even onder de grill zetten tot de kaas goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel