Stap-voor-stap jachtschotel

Stap-voor-stap jachtschotel

Smulweb imageSmulweb

Zin in een echte Hollandse pot? Probeer dan deze stap-voor-stap jachtschotel. Het vlees wordt goudbruin gebakken, waarna het met kruiden, wijn en ontbijtkoek wordt gestoofd. Hierna afgedekt met aardappelpuree, plakjes appel en beschuit en dit alles goudbruin gebakken in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stap-voor-stap jachtschotel op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met de bloem
  2. schud de overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de helft van de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Schep de spekblokjes en de gesnipperde uien erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Voeg de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe en breng het gerecht op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  3. Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 1/2 uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe.
  4. Schep de ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat het nog een half uur zachtjes doorkoken.
  5. Verwarm de oven voor op 250 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree.
  6. Leg daarop de plakken appel en bestrooi met de verkruimelde beschuit.
  7. Zet de jachtschotel ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel