Provencaalse kip ovenschotel heerlijk in de herfst

Provencaalse kip ovenschotel heerlijk in de herfst

Smulweb imageSmulweb

Deze Provencaalse kip ovenschotel is perfect voor de herfst. Met marinade van honing, mosterd, chili, peper en zout. Aardappels, wortels, uien en knoflook maken het gerecht helemaal af. Bak de kipdelen met takjes rozemarijn gedurende 45 minuten in de oven op 180-200 graden. Serveer direct vanuit de bakplaat.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Provencaalse kip ovenschotel heerlijk in de herfst op tafel.

  1. Maak eerst de marinade. Maak een pasta van de honing, de mosterd, de chili, peper en zout.
  2. Wrijf de kipdelen in met 2/3 deel van de marinade en houd het resterende 1/3 deel apart.
  3. Verwarm de gasoven voor op 200 graden, hetelucht op 180 graden. Snijd de uien in stukken en kneus de knoflooktenen door erop te slaan.
  4. Leg de gemarineerde kipdelen met de huid naar beneden op de bakplaat en voeg uien en knoflook toe. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in vieren. Rasp de wortels en snijd ze in partjes. Verwarm de kippenbouillon in een steelpan.
  6. Haal na 20 minuten de kipdelen uit de oven. Leg de aardappelpartjes en wortels tussen de uien en knoflook op de bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de bouillon. Leg de kipdelen weer terug met de huid naar boven. Smeer de huid in met het resterende deel van de marinade en leg takjes rozemarijn er tussenin. Bak nog eens 45 minuten in de oven op 180-200 graden.
  7. Haal de bakplaat uit de oven. Plaats het op een doek en onderzetters op tafel. Serveer het gerecht direct vanuit de bakplaat. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel