- 1 Rode peper
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige kippensoep van twee-sterrenchef op tafel.
- Leg de kipstukken in een hoge pan en doe er 1 ½ liter koud water bij. Breng rustig aan de kook en houd het oppervlak van de soep schoon met een schuimspaan.
- Snijd de prei in stevige stukken. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de ui in vieren. Voeg alles samen met de selderij en gember toe aan de pan.
- Voeg dun gesneden limoenschil toe aan de soep, zorg ervoor dat je een biologische limoen gebruikt. Laat 1 ½ uur trekken, maar niet koken.
- Haal de soep door een zeef en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de bouillon.
- Voeg preiringetjes en eiermie toe aan de soep en knijp er nog even in de limoen. Breng op smaak met zout en peper, en voeg eventueel andere kruiden toe naar smaak.
- Garneer de soep met blaadjes koriander en serveer.