Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Smulweb imageSmulweb

Met deze zuurkoolschotel uit de oven zet je zo een lekkere ovenschotel op tafel. De zuurkool goed gekruid, met gehakt bedekt met een romige laag van aardappelpuree bestrooid met kaas en kruidenpaneermeel die zorgt voor een knapperig detail. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel op tafel.

  1. Zet de aardappelen op voor de puree.
  2. Spoel de zuurkool 1 keer af in een vergiet en kook de zuurkool 15 minuten.
  3. Snipper de uien en fruit ze in olijfolie. Voeg het gehakt met shoarmakruiden toe en bak het rul.
  4. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten, stampen samen met de melk en op smaak brengen met peper, zout en eventueel nootmuskaat en klontje roomboter. Meng er wat geraspte kaas door.
  5. In een ovenschaal de zuurkool over de bodem verdelen. Daarover het gehakt/uien-mengsel verdelen en daarop de puree.
  6. Als laatste nog wat geraspte kaas en kruidenpaneermeel erover strooien.
  7. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak tot de bovenkant mooi gekleurd is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel