Eendenborst met rode biet carpaccio

Eendenborst met rode biet carpaccio

Smulweb imageSmulweb

Malse eendenborst met een knapperige vetlaag op een bedje van rode bieten carpaccio. De bietjes zijn flinterdun gesneden, en op smaak gebracht met een mosterd-honing dressing. Geroosterde pijnboompitten geven net dat beetje extra aan deze heerlijke salade.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Eendenborst met rode biet carpaccio op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de eendenborst met de vetkant op een snijplank en snijd het overhangende vet eraf. Maak met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag (zorg ervoor dat je het vlees niet raakt) en bestrooi de eendenborst met peper en zout.
  2. Laat op matig vuur een koekenpan heet worden en bak hierin de eendenborst met de vetlaag naar beneden (boter of olie is niet nodig!). Draai deze na 2 minuten om als de vetlaag bruin en krokant is. Bak de andere kant een halve minuut en leg de eendenborst op de bakplaat. Gaar in 5 minuten rosé in de oven en laat het vlees daarna 5 minuten buiten de oven rusten onder aluminiumfolie.
  3. Rooster de pijnboompitjes in de oven of een koekenpan zonder olie. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes en leg ze als een carpaccio op de borden.
  4. Klop in een kom de dressing van azijn, mosterd en honing en voeg langzaam de olie toe. Breng met zout en peper op smaak.
  5. Lepel de helft van de dressing over de bietjes en maak met de andere helft de veldsla aan in de kom. Verdeel een beetje sla over de borden. Serveer de rest van de sla in een kom.
  6. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de salade. Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees