- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Hartige taart met knolselderij ui en kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak het spek hierin knapperig. Neem het spek uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze op halfhoog vuur 10-12 minuten totdat ze zacht zijn.
- Blancheer ondertussen de knolselderij 2 minuten in ruim kokend water met zout, net beetgaar, en giet af.
- Bekleed een ingevette quichevorm van ± 24 cm Ø met de plakjes taartdeeg, zorg dat de randjes elkaar net mooi overlappen en druk goed aan.
- Verdeel het spek, de ui, knolselderij en de helft van de kaas over de deegbodem.
- Klop de eieren met de room kort los, breng op smaak met zout en peper, en schenk in de taart. Bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en met een goudbruine korst.
- Serveer met de gemengde rode sla en vinaigrette.
- Laat het spek weg en voeg nog 100 g extra kaas toe voor een vegetarische taart.