Omgekeerde perentaart met walnoten

Omgekeerde perentaart met walnoten

Smulweb imageSmulweb

Een omgekeerde perentaart met walnoten is een echte traktatie. Peer en walnoten zijn een gouden combinatie. Maak deze zalige taart af met een laagje slagroom en smullen maar. Reken maar op succes aan tafel.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 300 g Chocolade taart

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Omgekeerde perentaart met walnoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bodem en rand van de vorm in met 25 g boter. Strooi 25 g suiker over de bodem.
  2. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Besprenkel ze met citroensap en leg de parten peer met de bolle kant naar beneden in de vorm. Strooi de walnoten tussen de peren.
  3. Klop met de handmixer 150 g boter en 150 g suiker tot het heelwit en romig is en klop de eieren er een voor een doorheen.
  4. Zeef de bloem met de koekkruiden en wat zout en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de peren.
  5. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 10 minuten op een rooster afkoelen.
  6. Leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en laat de taart op de schaal glijden en laat verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart