Chinees ovengebakken buikspek

Chinees ovengebakken buikspek

Smulweb imageSmulweb

Mals en sappig ovengebakken buikspek in Aziatische stijl. Prik gaatjes in de bijna krokante vel, wrijf in met specerijen en laat 8 uur marineren. Bak vervolgens op 220 graden gedurende 15 minuten en op 170 graden voor nog eens 2,5 uur. Verhoog de temperatuur voor nog eens 15 minuten krokant grillen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 7.5 tl Sichuanpeper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chinees ovengebakken buikspek op tafel.

  1. Als je buikspek koopt, vraag de slager dan altijd of je het met of zonder been wilt. Kies bij voorkeur voor buikspek met been. Als je geen uitbeenmes hebt, vraag de slager dan om het voor jou uit te benen.
  2. Draai het buikspek om met de velkant naar boven. Prik met een scherp puntig mesje kleine gaatjes in de vel, om de centimeter. Zorg ervoor dat je alleen door de vel en het vet prikt, niet door het vlees.
  3. Giet heet water over de vel en droog daarna goed af.
  4. Wrijf de vleeskant in met het specerijenmengsel en zorg ervoor dat je ook de zijkanten goed masseert.
  5. Laat het buikspek 8 uur in de koelkast marineren.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C.
  7. Plaats het buikspek met de velkant naar boven op een braadslede met een rek erop, zodat het vlees de braadslede niet raakt.
  8. Voeg water toe aan de braadslede en bak het buikspek gedurende 15 minuten op 220°C.
  9. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak het buikspek nog eens 2+1/2 uur. Voeg indien nodig wat vocht toe aan de braadslede als het water op raakt.
  10. Verhoog de oventemperatuur vervolgens naar 230°C en bak het buikspek nog eens 15 minuten, tot het krokant is.
  11. Laat het vlees 10 minuten rusten en snijd het vervolgens in hapklare stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees