Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke combinatie van spinazie, ham, ei en mozzarella in een ovenschotel. Dit smaakvolle gerecht is gebonden met Italiaanse kruiden en crème fraîse. Gemakkelijk te bereiden en heerlijk van smaak. Perfect voor een goed gevulde maaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 750 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella op tafel.

  1. Ontdooi de bladerdeeg en de spinazie en kook 4 eieren hard. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de uitjes fijn en de mozzarella bolletjes in plakjes. Besmeer de plakjes mozzarella met de pesto en zet ze even weg.
  3. Doe een beetje boter in de ovenschaal en bekleed deze met het bladerdeeg.
  4. Fruit het uitje even aan in de knoflook olijfolie. Voeg hier de hamblokjes aan toe en na 2 minuten de spinazie. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Pel de eieren en snijd deze in plakjes. Leg op de bodem eerst de mozzarella, daarna de plakjes eieren.
  5. Giet de spinazie af zodat bijna al het vocht eruit is. Doe een fijngemaakte beschuit door de spinazie zodat het laatste vocht wordt opgenomen. Verdeel de spinazie gelijkmatig op de mozzarella en eieren.
  6. Meng in een kom de crème fraîse en de andere 2 eieren. Klop dit goed door elkaar en voeg wat Italiaanse kruiden toe. Verdeel dit mengsel over de spinazie.
  7. Strooi als laatste nog een beetje Italiaanse kruiden over de ovenschotel.
  8. Bak de ovenschotel 35 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel