Rijstsalade met gerookte makreel avocado en cocktaildressin

Rijstsalade met gerookte makreel avocado en cocktaildressin

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke smaakvolle rijstsalade met gerookte makreel, avocado, cocktaildressing en een combinatie van groenten zoals mais en tomaat. De dressing heeft een rosige saus, gemaakt met mayonaise, ketchup, tabasco en whisky, en is perfect voor erbij!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pomelo
  • 1 Avocado
  • 30 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rijstsalade met gerookte makreel avocado en cocktaildressin op tafel.

  1. Kook de rijstmengeling van witte en wilde rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af en laat de kookbuiltjes afkoelen en uitlekken. Houd een klein restje vocht in de rijst voor extra sappigheid.
  2. Snijd de kookbuiltjes open en stort de rijst in een ruime serveerschaal.
  3. Ontvel de tomaten door twee ondiepe en gekruiste insnijdingen in het topje van elke tomaat te maken. Dompel ze 12 seconden onder in kokend water en spoel vervolgens onmiddellijk onder koud stromend water. Snijd in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van ongeveer 0.5cm breed en strooi over de rijst.
  4. Kook de eieren net-niet-hard in borrelend water gedurende 8 tot 9 minuten. Koel af in ijskoud water, pel en snijd in kwartjes. Strooi wat grof zout (fleur de sel) over elk partje ei.
  5. Snijd de avocado middendoor tegen de dikke pit aan. Verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en meng voorzichtig door de rijst.
  6. Schil de pompelmoes met een scherp mesje en snijd de partjes uit met de 'a vif'-techniek. Knijp het sap uit boven de rijstschotel en meng voorzichtig.
  7. Laat de maiskorrels uitlekken en strooi over de salade. Voeg gehakte peterselie toe en zet de rucola opzij.
  8. Verwijder het visvel van de gerookte makreel. Pluk het visvlees in grote stukken van de visgraat, controleer op achtergebleven graatjes en breek in hapklare stukken. Verdeel over de rijstsalade en maal er wat peper over.
  9. Voor de cocktaildressing: schep mayonaise in een mengschaaltje en voeg een flinke toef ketchup, enkele druppels rode tabasco en een scheutje whisky toe. Meng alles tot een gladde rosige saus.
  10. Serveer de rijstsalade met de cocktaildressing apart.
eet smakelijk